Estul Statelor Unite, ameninţat de zăpadă şi un val de frig

Estul Statelor Unite se pregătea marţi de un nou val de frig şi ninsori, cu instituţii şi şcoli închise, zboruri anulate şi recomandări de a rămâne acasă.

142 afișări
Imaginea articolului Estul Statelor Unite, ameninţat de zăpadă şi un val de frig

Estul Statelor Unite, ameninţat de zăpadă şi un val de frig (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Un front polar care ar putea duce la acumularea a 30 de centimetri de zăpadă urmează să afecteze toată coasta de est a statului Carolina de Nord, până în sudul New England, au anunţat serviciile meteo naţionale.

Se aşteaptă ca ninsorile să fie însoţite de o scădere a temperaturilor, în special în extremul nord-est al ţării - statele Maine, Massachusetts, New Hampshire, Vermont, Rhode Island, Connecticut. Temperaturile mai mici decât cele normale în acest sezon vor dura până în week-end, mai arată serviciile meteorologice.

Serviciile administrative federale din Washington sunt închise marţi, iar centrul oraşului părea gol.

De asemenea, conferinţa de presă zilnică de la Casa Albă a fost anulată, iar grădina zoologică din Washington a rămas închisă.

La New York, unde temperaturile erau de minus 3 grade Celsius, a fost emisă o avertizare de viscol, valabilă până miercuri la 06.00 (11.00 GMT). Temperatura urmează să scadă până la minus 12 grade Celsius seara, rafalele de vânt putând atinge 56 de kilometri pe oră.

Mii de şcoli de pe coasta de est au rămas închise, iar aproximativ 2.000 de zboruri au fost anulate, potrivit site-ului FlightAware.com.

De asemenea, serviciile meteo au avertizat automobiliştii să "renunţe la orice deplasare care nu este necesară", din cauza drumurilor alunecoase şi a lipsei de vizibilitate.

Estul Statelor Unite s-a mai confruntat cu un val de frig polar la începutul anului, înregistrându-se recorduri de temperaturi negative.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici