Eurodeputat bulgar a sesizat CE privind site-ul xenofob lansat de un partid olandez

Europarlamentarul bulgar Iliana Ivanova (PPE) a informat Comisia Europeană despre site-ul xenofob lansat de partidul populist olandez PVV, unde cetăţenii pot depune plângeri împotriva imigranţilor români, bulgari sau polonezi din Olanda.

137 afișări
Imaginea articolului Eurodeputat bulgar a sesizat CE privind site-ul xenofob lansat de un partid olandez

Eurodeputat bulgar a sesizat CE privind site-ul xenofob lansat de un partid olandez(Imagine: Shutterstock)

Partidul antiimigraţie PVV al lui Geert Wilders a lansat un site unde cetăţenii pot depune plângeri împotriva imigranţilor români, bulgari sau polonezi din Olanda. "Ai probleme cu persoane din Europa Centrală şi de Est? Ţi-ai pierdut locul de muncă în faţa unui polonez, bulgar, român sau alt est-european? Vrem să ştim", se arată pe site-ul lansat de PVV. Site-ul prezintă titluri de ziar precum "Nu ar fi mai bine dacă ai pleca înapoi?" sau "Est-europenii, din ce în ce mai infractori", relatează site-ul Novinite.com.

"Acţiuni ca aceasta sunt scandaloase. Acest site promovează rasismul şi xenofobia în rândul cetăţenilor olandezi, creează temeri nefondate şi încurajează discriminarea împotriva persoanelor din Europa Centrală şi de Est", a comentat eurodeputatul bulgar, cerând Comisiei Europene să investigheze cazul şi să ia măsurile necesare.

Ivanova a acţionat după ce a primit semne din partea unor membri îngrijoraţi ai comunităţii bulgare din Olanda.

Preşedintele Confederaţiei Industriei şi Angajatorilor (VNO-NCW) din Olanda, Bernard Wientjes, a apreciat la rândul său că Guvernul trebuie să se distanţeze de site-ul creat de partidul populist PVV pentru înregistrarea unor reclamaţii împotriva est-europenilor din Olanda.

Până în prezent, doar ministrul olandez al Afacerilor Sociale Henk Kamp a comentat pe tema site-ului. El a declarat că este treaba PVV să decidă ce acţiuni să promoveze. Partidului Libertăţii (PVV, anti-migrare) se află într-o alianţă cu Guvernul minoritar, susţinând politica economică a acestuia în schimbul unor reglementări mai dure în domeniul migrării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici