EUROPA ÎNGHEAŢĂ: Bilanţul valului de frig a ajuns la 450 de morţi - GALERIE FOTO

Bilanţul frigului care ar putea persista cel puţin până săptămâna viitoare în Europa indică peste 450 de morţi.

963 afișări
Imaginea articolului EUROPA ÎNGHEAŢĂ: Bilanţul valului de frig a ajuns la 450 de morţi - GALERIE FOTO

Drum acoperit de zăpadă în Germania (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

GALERIE FOTO

UCRAINA

În Ucraina, un pensionar în vârstă de 62 de ani a decedat din cauza lipsei de îngrijire medicală, ambulanţa care fusese apelată fiind imobilizată în zăpadă, conform Korrespondent.net.

Temperaturile în această ţară vor scădea până aproape de minus 30 de grade Celsius la sfârşitul săptămânii, conform serviciilor meteorologice. În Ucraina, 136 de persoane au fost ucise de frig, începând cu 27 ianuarie.

POLONIA

Numărul deceselor din cauza hipotermiei în Polonia a ajuns la 68 de persoane, şase persoane murind în ultimele 24 de ore, conform poliţiei.

Majoritatea persoanelor decedate sunt fără adăpost şi, în majoritatea cazurilor, aflate în stare de ebrietate. Valul de frig a făcut victime şi în rândul persoanelor cu adăpost, 50 de persoane murind din cauza asfixierii cu monoxid de carbon şi mii de incendii fiind semnalate, cauzate de sobe defecte.

CEHIA

În Cehia, un bărbat în vârstă de 44 de ani a murit de frig într-o cabană, în apropierea Pragăi, numărul deceselor ajungând la 24, conform CTK.

ROMÂNIA

În România, unde bilanţul de luni arăta decesul a 36 de persoane, şcoli din 11 judeţe şi din Bucureşti au fost închise din cauza frigului şi a zăpezii. Mai multe trenuri au fost anulate şi circulaţia a fost oprită pe aproximativ 40 de drumuri naţionale.

BULGARIA

În Bulgaria (unde s-au înregistrat 16 decese de la sfârşitul lunii ianuarie), a fost semnalată moartea a opt persoane din cauza inundaţiilor. Noi furtuni de zăpadă au cuprins întreaga ţară marţi.

Reţelele de trafic au fost blocate în nord-est. Singurul pod de traversare a Dunării pentru a ajunge în România a fost închis.

BOSNIA-HERŢEGOVINA

În Bosnia, corpul unei bătrâne a fost găsit marţi în zăpadă, într-un sat din apropierea Mostar (sud), noul bilanţ indicând 19 decese din cauza frigului în Balcani, dintre care zece în Serbia, patru în Bosnia, trei în Croaţia, unul în Muntenegru şi unul în Macedonia.

SERBIA

Serbia se află oficial în "stare de alertă", ninsorile continuând să agraveze situaţia. Zeci de mii de persoane erau izolate în sate din cauza ninsorilor, la fel şi în Croaţia şi Bosnia.

În Balcani sunt aşteptate temperaturi de minus 25 de grade Celsius.

GERMANIA

Conform presei, în Germania au fost semnalate cel puţin patru decese din cauza frigului, la fel şi în Austria.

UNGARIA

În Ungaria, unde este preconizată miercuri o întoarcere a frigului siberian până la sfârşitul săptămânii, au fost înregistrate 13 decese.

FRANŢA

În Franţa a fost semnalată cea de a şasea victimă, un pensionar dintr-un spital psihiatric "aparent" mort din cauza hipotermiei.

ITALIA

În Italia a fost semnalată moartea a 26 de persoane, în zona de nord a ţării temperatura atingând minus 25 de grade Celsius.

LITUANIA

Lituania a înregistrat 23 de decese şi Letonia zece, toate din cauza expunerii la frig.

Valul de frig care afectează Europa este "notabil" prin durata sa şi prin faptul că a ajuns târziu în Europa, dar nu este un fenomen "excepţional", conform Organizaţiei Meteorologice Mondiale.

Intemperiile sub formă de ninsoare, ploaie torenţială şi grindină, care s-au extins şi în Africa de Nord, au provocat 25 de morţi în Algeria, între care 10 prin asfixiere.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici