Europa trebuie să se "trezească" şi să lupte împotriva Iranului, afirmă preşedintele Israelului

  • Liderii europeni "nu înţeleg" pericolul pe care îl reprezintă Iranul în Orientul Mijlociu şi nu numai, a declarat duminică, într-un interviu, preşedintele Israelului.
  • Guvernul iranian furnizează mii de drone pentru a fi folosite de Rusia în războiul împotriva Ucrainei şi, în acelaşi timp, Teheranul avansează cu programul său de arme nucleare, a spus Herzog.
  • Preşedintele Israelului a descris Iranul ca fiind un "imperiu al răului".
448 afișări
Imaginea articolului Europa trebuie să se "trezească" şi să lupte împotriva Iranului, afirmă preşedintele Israelului

"Cred că Europa trebuie să se trezească şi de urgenţă, pentru că nu înţelege", a declarat Herzog într-un interviu acordat pentru Politico.

În timp ce Israelul se confruntă cu critici din partea aliaţilor cu privire la amploarea asaltului asupra Gaza, care a lăsat o mare parte din enclavă în ruine, Herzog susţine că Teheranul este adevăratul inamic.

"Dacă nu vă treziţi şi nu sunteţi cât mai puternici posibil şi nu luptaţi împotriva acestui imperiu al răului cu coaliţia pe care o aveţi în NATO, Europa ar putea plăti în viitor", a declarat Herzog.

Miniştrii de Externe din Grupul G7 au recunoscut vineri pericolul, spunând că vor fi impuse sancţiuni regimului de la Teheran în cazul în care se va descoperi că acesta furnizează rachete balistice Moscovei.

Herzog a mai spus că îl consideră pe preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, un "mare prieten al Israelului", în ciuda apelurilor liderului american pentru încetarea focului în Fâşia Gaza şi a opoziţiei faţă de un atac planificat asupra oraşului Rafah.

Atacurile din ce în ce mai numeroase din sudul Fâşiei Gaza au dus bilanţul morţilor în războiul dintre Israel şi Hamas la peste 34.000 de palestinieni ucişi, potrivit oficialilor locali din domeniul sănătăţii, conform AP.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici