Europa „zonelor roşii”, de sărbători. În preajma Crăciunului sunt aşteptate noi restricţii în mai multe ţări

5055 afișări
Imaginea articolului Europa „zonelor roşii”, de sărbători. În preajma Crăciunului sunt aşteptate noi restricţii în mai multe ţări

Restricţii severe sunt aşteptate în Italia şi Olanda înainte de sărbători, după ce Germania a anunţat închiderea magazinelor neesenţiale, a şcolilor şi creşelor începând cu 16 decembrie, până pe 10 ianuarie.

Presa italiană scrie că guvernul ar putea aşeza întreaga ţară în aşa-numita „zona roşie” în Ajunul Crăciunului până cel puţin pe 2 ianuarie, pe fondul temerilor crescânde privind infecţiile în perioada festivă.

Măsurile ar putea include prelungirea restricţiilor de noapte, interzicerea circulaţiei neesenţiale, închiderea magazinelor neesenţiale şi a tuturor barurilor şi restaurantelor în weekend şi de sărbători.

Italia a raportat încă 484 de decese Covid-19 duminica, depăşind Marea Britanie, fiind ţara cu cel mai mare număr de morţi din Europa. Cu toate acestea, din marile oraşe ale Italiei au apărut imagini cu mulţimi la cumpărături, după relaxarea parţială a restricţiilor.

„Mulţimile sunt nejustificate, iraţionale, iresponsabile”, a declarat ministrul Afacerilor Regionale pentru cotidianul „La Repubblica”.

La începutul acestei luni, guvernul a interzis călătoriile între oraşele de origine de Crăciun şi de Anul Nou.

În Italia sunt acum aşteptate restricţii similare Germaniei, unde toate magazinele neesenţiale, şcolile şi creşele vor fi închise începând cu 16 decembrie, până pe 10 ianuarie, în încercarea de a opri al doilea val al pandemiei. Germanii vor intra într-un lockdown parţial precum cel prin care au trecut deja primăvara, în timpul primului val de coronavirus.

Şi Olanda va anunţa măsuri severe în perioada premergătoare Crăciunului, scrie The Guardian. Premierul Mark Rutte se va adresa oamenilor luni seară şi se aşteaptă să anunţe restricţii, inclusiv inclusiv închiderea tuturor magazinelor neesenţiale, a teatrelor şi muzeelor.

Olanda a înregistrat aproape 10.000 de noi infecţii duminică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici