Evacuări în Japonia. Populaţia se pregăteşte de un super taifun „fără precedent”

Autorităţile din Japonia îi îndeamnă pe locuitorii unei insule să-şi părăsească locuinţele deoarece de zonă se apropie un super taifun „fără precedent”, potrivit Reuters.

3777 afișări
Imaginea articolului Evacuări în Japonia. Populaţia se pregăteşte de un super taifun „fără precedent”

Agenţia meteorologică japoneză i-a îndemnat sâmbătă pe locuitori să evacueze anumite zone din sudul insulei Kyushu, înaintea unui taifun uriaş care va atinge pământul duminică.

Nanmadol, clasificat drept super taifun de către Centrul comun de avertizare a taifunurilor al Marinei americane, are potenţialul de a fi cea mai distructivă furtună tropicală care a lovit Japonia în ultimele decenii.

Agenţia meteorologică a anunţat că ar putea emite o „avertizare specială" pentru prefectura Kagoshima şi alte părţi din Kyushu, cea mai sudică insulă principală a Japoniei, încă de sâmbătă seara, existând posibilitatea unor valuri înalte şi ploi abundente în aceste regiuni. Ar fi prima alertă de acest fel pentru orice prefectură la nord de lanţul insular Okinawa, a relatat presa internă.

Furtuni şi precipitaţii fără precedent" ar putea lovi zona, a declarat Ryuta Kurora, oficial al JMA, în cadrul unei conferinţe de presă, îndemnând locuitorii din zonă să evacueze înainte de lăsarea întunericului.

Compania feroviară a început sâmbătă să oprească unele trasee şi anunţă că duminică vor fi mai multe măsuri. De asemenea, zeci de zboruri de din regiunea sudică au fost anulate, a anunţat postul de televiziune NHK.

Nanmadol, al 14-lea taifun al sezonului, se afla sâmbătă după-amiază în apropierea insulei Minami-Daito din sudul Japoniei şi se îndrepta spre nord-vest cu 20 km pe oră. Vânturile din centrul furtunii suflă cu 198 km pe oră, cu rafale de până la 270 km/h, potrivit JMA.

Furtuna, a cărei putere este echivalentă cu cea a unui uragan de clasa 5 în Oceanul Atlantic, este prognozată să se îndrepte spre est şi să treacă marţi pe deasupra capitalei Tokyo.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
japonia,
taifun

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici