Video Evacuări în sudul Chile, în urma erupţiei Vulcanului Calbuco - VIDEO

Autorităţile din Chile au îndemnat populaţia să evacueze zona Vulcanului Calbuco (sud), în urma unei erupţii, prima din ultimii 43 de ani, relatează DPA în pagina electronică.

1446 afișări

"Cerem tuturor persoanelor care locuiesc pe o rază de 20 de kilometri în jurul vulcanului să evacueze zona", a declarat Rodrigo Panailillo, ministrul de Interne Rodrigo Panailillo, care a declarat o stare de urgenţă în zonă.

Aproximativ 1.500 de persoane locuiesc în zona afectată, la aproximativ 900 de kilometri sud Santiago, capitala ţării.

Guvernul pregătea locuri de cazare pentru persoanele evacuate, după ce Biroul Naţional pentru Urgenţe ONEMI a subliniat că erupţia prezintă un "risc ridicat pentru populaţie".

Zborurile interne de pe aeroportul Puerto Montt, aflat în apropiere, au fost suspendate, au anunţat autorităţile. Oraşul, care se află la aproximativ 50 de kilometri de vulcan, are aproximativ 250.000 de locuitori.

"Această erupţie este semnificativ mai mare decât cea a (vulcanului vecin) Villarrica, în urmă cu câteva săptămâni", a declarat Panailillo. "Aşadar este necesar să luăm măsuri mult mai importante şi mai rapid", a adăugat ministrul.

Explozii şi coloane de cenuşă erau vizibile de la 20 de kilometri distanţă, iar cenuşă s-a aşternut inclusv peste graniţă, în Argentina, potrivit site-ului de ştiri Emol.

Ultima erupţie a Vulcanului Calbuco (2.015 metri), minoră, a avut loc în 1972, iar mai înainte în 1961.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici