Evaluare a serviciilor secrete americane: Hamas a ţinut ostatici la cel mai mare spital din Gaza

Americanii sunt „siguri” că Hamas şi Jihadul Islamic Palestinian au folosit cel mai mare spital din Gaza pentru a ţine „cel puţin câţiva” ostatici capturaţi în timpul atacului din 7 octombrie, potrivit Sky News.

1210 afișări
Imaginea articolului Evaluare a serviciilor secrete americane: Hamas a ţinut ostatici la cel mai mare spital din Gaza

Evaluare a serviciilor secrete americane: Hamas a ţinut ostatici la cel mai mare spital din Gaza

Concluziile evaluării făcute de serviciile secrete SUA au fost prezentate de un oficial american şi oferă un sprijin ferm pentru afirmaţiile israeliene despre complexul spitalicesc Shifa.

Americanii consideră că grupurile „au folosit spitalul al Shifa şi tunelurile de sub acesta pentru a găzdui infrastructura de comandă, pentru a exercita anumite activităţi de comandă şi control, pentru a stoca arme şi pentru a ascunde cel puţin câţiva ostatici”.

Americanii mai susţin că spitalul a fost apoi evacuat de membrii Hamas şi documente sensibile au fost distruse. Dezvăluirile sunt importante deoarece în noiembrie, spitalul a fost percheziţionat de forţele israeliene, o mişcare care a fost puternic criticată de organizaţiile umanitare şi chiar de unii membri ai Partidului Democrat al preşedintelui Joe Biden.

Armata israeliană a susţinut în permanenţă că sub spital se afla un centru de comandă al Hamas.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici