Exerciţii militare ale Taiwanului pentru respingerea unui atac al Chinei

Exerciţiile de război din Taiwan vor presupune în acest an simularea unui scenariu în care China transformă brusc unul dintre exerciţiile sale regulate în jurul insulei într-un atac real, a declarat marţi Ministerul Apărării de la Taipei.

171 afișări
Imaginea articolului Exerciţii militare ale Taiwanului pentru respingerea unui atac al Chinei

Exerciţii militare ale Taiwanului pentru respingerea unui atac al Chinei

China, care consideră Taiwanul ca fiind teritoriul său, organizează exerciţii militare regulate în jurul insulei în ultimii patru ani, pentru a face presiuni asupra autorităţilor de la Taipei să accepte suveranitatea Beijingului, scrie Reuters.

Taiwanul îşi începe principalele exerciţii militare anuale Han Kuang în această lună. Ele vor dura opt zile.

Tung Chih-hsing, un oficial al Ministerului Apărării, a declarat că exerciţiile vor viza modul de a răspunde rapid în cazul în care una dintre manevrele Chinei se transformă brusc într-un atac.

Exerciţiile vor integra forţe navale, aeriene şi ale pazei de coastă, arme anti-navă montate pe ţărm şi drone pentru a stabili un "lanţ de atac şi anihilare" maritim, a adăugat el. "În plus, vom folosi forţele navale şi aeriene şi navele gărzii de coastă pentru a efectua în comun operaţiuni de escortă pentru a ne asigura că legăturile maritime şi aeriene cu lumea exterioară rămân deschise”, a spus Tung.

În timpul unor exerciţii militare în jurul Taiwanului, în aprilie anul trecut, China a simulat blocarea insulei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici