Expert ONU: Tortura ucrainenilor face parte din politica de război a statului rus

Un expert din cadrul Naţiunilor Unite acuză oficialii ruşi că folosesc tortura şi alte metode inumane ca politică de stat în războiul împotriva Ucrainei.

833 afișări
Imaginea articolului Expert ONU: Tortura ucrainenilor face parte din politica de război a statului rus

Sursa foto: MediafaxFoto

Un expert din cadrul Naţiunilor Unite acuză Rusia de proliferarea actelor de tortură printre civilii ucraineni.

„Volumul de acuzaţii credibile despre tortură şi alte acte inumane care sunt comise împotriva civililor şi a prizonierilor de război de către autorităţile ruse par să crească cu fiecare zi ce trece”, a declarat specialista din cadrul ONU, Alice Jill Edwards, la capătul unei vizite de şapte zile în Ucraina.

Edwards a adunat mărturii de la civili, soldaţi şi prizonieri de război în timpul călătoriei ei.

„Aceste acte grave nu par întâmplătoare, ci mai degrabă orchestrate ca parte a unei politici de stat de intimidare, insuflare de frică, pedepsire sau extrage de informaţii”, a conchis Edwards.

Un raport al ONU din martie a constatat că trupele ruse au comis o serie de încălcări care echivalează cu crime de război şi posibile crime împotriva umanităţii, iar Edwards a remarcat că oficialii ucraineni au înregistrat peste 103.000 de documente pentru aceste fapte.

în timp ce rapoartele anterioare ale ONU au constatat că atât Rusia, cât şi Ucraina au încălcat legile internaţionale privind drepturile omului în tratarea prizonierilor de război, Edwards a constatat că „au fost făcute eforturi sincere de către autorităţile ucrainene pentru a trata prizonierii de război ruşi cu respect”.

În ciuda dovezilor tot mai mari, oficialii de la Kremlin au respins în mod repetat acuzaţiile conform cărora forţele ruse torturează în mod deliberat civili în Ucraina, relatează Axios.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici