Experţii AIEA au ajuns în oraşul ucrainean Zaporojie

Experţii Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) au sosit miercuri în oraşul ucrainean Zaporojie, iar misiunea de verificare la Centrala nucleară aflată sub ocupaţie rusă va începe joi.

552 afișări
Imaginea articolului Experţii AIEA au ajuns în oraşul ucrainean Zaporojie

Sursa foto: Twitter

Delegaţia AIEA, condusă de directorul Rafael Grossi, s-a deplasat miercuri de la Kiev la Zaporojie, iar joi urmează să înceapă inspectarea Centralei nucleare, care se află la peste 100 de kilometri de oraş, informează agenţia Reuters.

Rusia şi Ucraina se acuză reciproc de o serie de atacuri în zona Centralei atomo-electrice Zaporojie, aflată sub controlul trupelor ruse.

"Este o misiune de verificare, pentru menţinerea acestei importante centrale nucleare, cea mai mare din Europa. Vrem să evităm producerea unui accident nuclear", a declarat directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică, Rafael Grossi, citat de cotidianul Le Monde.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici