Experţii spun că eroarea de pilotaj ar fi cauzat tragedia aviatică din India

  • Eroarea de pilotaj ar fi fost cauza principală a tragediei aviatice din India.
  • Piloţii ar fi aterizat mult prea târziu, depăşind pista în cele din urmă.
  • Cel puţin 18 persoane şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic.
960 afișări
Imaginea articolului Experţii spun că eroarea de pilotaj ar fi cauzat tragedia aviatică din India

Sursă foto: Profimedia

O aeronavă Beoing 737 a companiei Air India Express a depăşit pista de aterizare, vineri, şi s-a rupt în două, cauzând decesul a cel puţin 18 persoane. Aeronava a încercat să aterizeze în condiţii dificile, cu vânt din lateral şi ploaie torenţială.  Bloomberg relatează că o eroare de pilotaj ar fi cauzat tragedia aviatică din India, citând un expert în aviaţie civilă.
 
Arun Jumar, director general în aviaţie civilă, a declarat că avionul a aterizat la borna de 900 de metri, pe o pistă ce măsoară aproximativ 2700 de metri. Din cauza vitezei foarte mari, aeronava a depăşit atât pista, cât şi zona de siguranţă de 240 de metri, pentru ca mai apoi să se prăbuşească într-o vale.
 
Întrebat dacă a fost vorba de eroare de pilotaj, expertul a răspuns: "Aşa pare. Ei ar fi trebuit să atingă pista la borna de 300 de metri, dar ei au depăşit 900 de metri. Cifrele exacte vor apărea curând".
 
Accidentul este cel mai grav din ultimii 10 ani pentru India. Aterizarea a avut loc pe o pistă cu grad de risc ridicat, construită pe un deal. Autorităţile indiene au ignorat cel puţin 2 recomandări ale specialiştilor, în ultimul deceniu, pentru a instala un sistem de siguranţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici