- Home
- Externe
- (08.02.2020, 10:50)
- Ioana Scholler
- Home
- Video
- Politic
- Vești bune
- Economic
- Social
- Externe
- Healthcare Trends
- Marius Tucă Show
- Gândurile lui Cristoiu
- Coronavirus
- Facem România bine
Experţii spun că există şansa ca noul coronavirus să nu dispară niciodată. Trei posibile scenarii ale evoluţiei epidemiei
Epidemia coronavirus care izbucnit în oraşul chinez Wuhan, în decembrie 2019, a ucis cel puţin 630 de oameni şi a infectat peste 31.500 de persoane, din 26 de ţări, informează Business Insider.
11790 afişări

Sursa FOTO: Profimedia
Potrivit experţilor în sănătate, există doar trei posibile finaluri ale poveştii „coronavirus”. Astfel, epidemia ar putea fi controlată prin intermediul intervenţiilor autorităţilor sănătăţii publice şi să dispară precum SARS, un vaccin ar putea fi dezvoltat sau coronavirusul ar putea deveni o componentă permenantă a repertoriului de viruşi umani, la fel ca şi gripa sezonieră.
Acea ultimă opţiune este cea mai probabilă, au declarat doi experţi pentru Business Insider. Noul virus ar putea să nu dispară, cu adevărat, niciodată.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Primarul Mihai Chirica a fost atacat cu iaurt, la Iași. Printre participanții la eveniment s-a aflat și Diana Șoșoacă
-
Peste 840.000 de persoane s-au programat până duminică, pe platfoma de vaccinare
-
Coronavirus în România LIVE UPDATE 24 ianuarie. Număr ridicat de persoane internate la ATI. Bilanţ complet COVID-19
-
A murit actriţa Oana Ştefănescu
„Momentan, acţiunile desfăşurate în China - eforturile draconice - sunt rezultatul a ceea ce se întâmplă atunci când încerci să prinzi un cal care a părăsit deja grajdul”, a spus Stephen Morse, un epidemiolog de la Universitatea Columbia.
Răspândirea SARS a fost limitată în cele din urmă prin impunerea de carantină, restricţii de călătorie şi campanii de informare a publicului, acestea fiind aceleaşi metode de intervenţie folosite momentan de către autorităţile din China şi alte ţări.
Dacă acele eforturi duc la scăderea numărului de oameni predispuşi la contractarea virusului, epidemia va putea fi ţinută sub control, a continuat Morse.
Totuşi, spre deosebire de gripă, e mai puţin probabil ca noul coronavirus să sufere mutaţii în fiecare anotimp, a adăugat Morse. Genele virusului gripal se modifică printr-un proces numit antigenic drift, o variaţie genetică a viruşilor. Fiecare mică mutaţie oferă posibilitatea apariţiei unui nou virus, împotriva căruia sistemul imunitar uman trebuie să lupte. Tocmai de aceea, vaccinurile gripale nu sunt eficiente 100%.
Cinci mari companii farmaceutice - Johnson & Johnson, Regeneron Pharmaceuticals, GlaxoSmithKline, Moderna, and Gilead Sciences - au anunţat planuri de cercetare şi testare a tratamentelor pentru noul virus. Unele companii dezvoltă vaccinuri de la zero, bazându-se doar pe codul genetic al coronavirusului. Altele testează medicamente deja existente.
Obţinerea unui vaccin este un proces anevoios şi necesită, de regulă, mulţi ani. Spre exemplu, a fost nevoie de 20 de ani pentru ca vaccinul contra Ebola să fie creat.
Aşadar, introducerea unui vaccin ar duce la scăderea numărului de oameni predispuşi la coronavirus şi ar crea un scut protector, a mai spus Morse.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.






ULTIMA ORǍ
vezi mai multe