Explozia din Magnitogorsk, Rusia: Un copil a fost găsit în viaţă după 35 de ore

Un băieţel a fost găsit în viaţă după 35 de ore petrecute în frig printre dărâmăturile unui bloc de apartamente dintr-un oraş din sudul Rusiei care s-a prăbuşit parţial în urma unei explozii, au anunţat oficialii serviciului rus de urgenţă, numindu-l un miracol, relatează Reuters.

1727 afișări
Imaginea articolului Explozia din Magnitogorsk, Rusia: Un copil a fost găsit în viaţă după 35 de ore

Copil găsit în viaţă după 35 de ore în urma exploziei din Rusia

Explozia, care ar fi fost provocată de o scurgere de gaze, a distrus 48 de apartamente dintr-o clădire cu 10 etaje din oraşul industrial Magnitogorsk, ucigând cel puţin şapte persoane, iar alte 36 fiind în contiuare dispărute.

Înregistrările video de la serviciul local de urgenţă au arătat cum un salvator scoate bebeluşul în şosete roz, învelindu-l cu o pătură înainte de a începe să alerge spre o ambulanţă.

Temperatura actuală din oraşul Magnitogorsk, care găzduieşte una dintre cele mai mari fabrici de oţel din Ural, la aproximativ 1.700 de km est de Moscova, este de -17 grade Celsius.

Faptul că băiatul în vârstă de 11 luni, diagnosticat în prezent cu o arsură gravă şi cu o rană la cap, a fost culcat pe un pat şi înfăşurat într-o pătură, i-a salvat viaţa, a informat agenţia de ştiri TASS, citând un centru regional de urgenţă.

Copilul a fost găsit de un salvator care l-a auzit plângând şi "o operaţiune la scară largă a fost organizată imediat", a transmis agenţia Interfax, citând oficiali ai serviciului de urgenţă. Scoaterea de sub dărâmături a fost dificilă din cauza resturilor instabile care prezintă riscuri pentru salvatori.

"Sute de oameni aşteptau ca un miracol să apară copilul rănit de sub moloz. Şi s-a întâmplat miracolul ... ", au declarat oficialii pentru Interfax.

Mama băiatului este în viaţă şi a ajuns deja la spital, a adăugat Interfax.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici