VIDEO  Explozie „scăpată de sub control” a unei bombe de 250 kg din al Doilea Război Mondial

Specialiştii armatei britanice încercau să dezarmeze o bombă de 250 kg din cel de-al doilea război mondial în oraşul Great Yarmouth din Norfolk, Marea Britanie, când a avut loc o detonare neplanificată.

6895 afișări
Imaginea articolului Explozie „scăpată de sub control” a unei bombe de 250 kg din al Doilea Război Mondial

Explozie „scăpată de sub control” a unei bombe de 250 kg din al Doilea Război Mondial

Oamenii au spus pe reţelele de socializare au spus că au auzit o bubuitură puternică şi clădiri tremurând până la 24 km distanţă. Nu au fost răniţi, a spus poliţia din Norfolk. Zona fusese înconjurată când bomba a fost descoperită pentru prima dată, marţi, lângă două conducte de gaz.

Specialiştii au construit o barieră de protecţie din nisip în jurul bombei, înaintea încercărilor de a o detona, ca parte a măsurilor de siguranţă. Comandantul suprafetei Nathan Clark a spus că procedurile de atenuare a daunelor au fost puse în aplicare, inclusiv bariera de nisip, iar ele „par să fi funcţionat”.

Comandantul a adăugat: „Fără acele măsuri preventive chiar ar fi fost o catastrofă”. Specialiştii armatei plănuiseră iniţial să taie bomba şi să efectueze o explozie controlată joi, înainte de a scoate restul dispozitivului în larg sau într-un poligon militar, pentru o altă detonare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici