EXPLOZII la o fabrică de artificii din Quebec - VIDEO

O serie de explozii puternice s-a produs joi dimineaţa în Quebec într-un depozit de artificii din Coteau-du-Lac, la circa 60 de kilometri vest de Montreal, potrivit imaginilor transmise de televiziunile canadiene.

315 afișări
Imaginea articolului EXPLOZII la o fabrică de artificii din Quebec - VIDEO

Explozii la o fabrică de artificii din Quebec (Imagine: Captură video)

Exploziile s-au soldat cu doi morţi, respectiv doi angajaţi ai companiei BEM, fabricantul de artificii al cărui depozit era situat în apropiere de autostrada ce face legătura între Montreal şi Toronto.

O anchetă urmează să determine cauzele exploziilor, a adăugat un purtător de cuvânt al Sûreté du Québec (SQ), Joyce Kemp.

După trei ore de eforturi, cei aproximativ 150 de pompieri trimişi la faţa locului au controlat incendiul.

La faţa locului au fost trimişi experţi pirotehnişti şi un laborator mobil al Ministerului Mediului, pentru a evalua eventuala contaminare şi pentru a studia calitatea aerului.

Ca măsură de precauţie, au fost evacuate aproximativ 40 de case şi un camping, iar traficul a fost întrerupt timp de peste trei ore pe un tronson de autostradă şi o cale ferată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici