Explozii majore la o bază militară situată la sud de Kiev. Rusia a anunţat că va intensifica operaţiunile militare

Două explozii majore s-au produs, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, la o bază aeriană situată la sud de oraşul Kiev, iar autorităţile ucrainene cred că armata rusă a atacat cu rachete balistice sau de croazieră.

1814 afișări
Imaginea articolului Explozii majore la o bază militară situată la sud de Kiev. Rusia a anunţat că va intensifica operaţiunile militare

Explozii majore la o bază militară situată la sud de Kiev. Rusia a anunţat că va intensifica operaţiunile militare

Exploziile s-au produs în localitatea Vasilkov, situată la circa 30 de kilometri sud de Kiev. În această zonă există un aeroport militar şi depozite de carburant, informează CNN.

Anton Gherascenko, un oficial din cadrul Ministerului ucrainean de Interne, a declarat, potrivit agenţiei Ukrinform, că armata rusă probabil a atacat cu rachete de croazieră sau balistice Baza aeriană de la Vasilkov.

Surse locale citate de cotidianul The Kyiv Post au confirmat că armata rusă a atacat rezervoarele de carburant din Vasilkov. "Este o catastrofă ecologică", a comentat cotidianul The Kyiv Post, prezentând, prin Twitter, imagini ale incendiului de amploare de la depozitele de carburant.

La periferia Kievului continuă confruntările militare între trupele ruse şi serviciile de securitate ucrainene. "Noaptea va fi din nou dificilă. Militarii ruşi încearcă din nou să pătrundă în Kiev", a declarat primarul Vitaly Klitschko, citat de cotidianul Le Monde.

Rusia a anunţat sâmbătă seară că va intensifica operaţiunile militare în numeroase zone din Ucraina, în principal la periferia Kievului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici