EXPLOZIILE DIN BOSTON: Adolescentul căutat pentru terorism a devenit cetăţean american pe 11 septembrie 2012

Tânărul în vârstă de 19 ani căutat pentru implicarea în atentatele din Boston a devenit cetăţean american pe 11 septembrie 2012, afirmă un oficial american citat de CNN.

905 afișări
Imaginea articolului EXPLOZIILE DIN BOSTON: Adolescentul căutat pentru terorism a devenit cetăţean american pe 11 septembrie 2012

EXPLOZIILE DIN BOSTON: Adolescentul căutat pentru terorism a devenit cetăţean american pe 11 septembrie 2012 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit oficialului citat de CNN, Jokar Ţarnaev a devenit cetăţean american pe 11 septembrie 2012.

Jokar Ţarnaev are 19 ani şi este căutat în momentul de faţă de autorităţi în Boston, pentru presupusa implicare în atentatele de la maraton. Fratele lui, Tamerlan Ţarnaev, în vârstă de 26 de ani, a fost ucis vineri dimineaţă într-o operaţiune a poliţiei.

Cei doi suspecţi în cazul atentatului de la maratonul din Boston sunt originari din Caucazul rus şi din Kîrgîzstan, zone cu populaţii preponderent de religie musulmană din sudul Rusiei şi din Asia Centrală. Conform unor surse citate de presa americană, se pare că Jokar s-a născut în Kîrgîzstan, iar fratele său în Caucazul rus, probabil în Cecenia sau Daghestan, conform NBC. Cei doi suspecţi locuiau de mulţi ani în Statele Unite.

Atentatele la maratonul din Boston au fost comise pe 15 aprilie, soldându-se cu trei morţi şi peste 180 de răniţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici