EXPLOZIILE DIN BOSTON - Noi dezvăluiri despre principalii suspecţi: "Erau buni musulmani. Jokar dorea să devină medic"

Tatăl fraţilor Ţarnaev, principalii suspecţi în atentatul din Boston, a insistat luni asupra nevinovăţiei acestora, afirmând că tinerii erau buni musulmani şi doreau să revină să trăiască în Rusia pentru a îşi ajuta părinţii.

1205 afișări
Imaginea articolului EXPLOZIILE DIN BOSTON - Noi dezvăluiri despre principalii suspecţi: "Erau buni musulmani. Jokar dorea să devină medic"

EXPLOZIILE DIN BOSTON - Noi dezvăluiri despre principalii suspecţi: "Erau buni musulmani. Jokar dorea să devină medic"

Fratele mai mare, Tamerlan, în vârstă de 26 de ani, ucis joi în urma unei curse de urmărire lansate de către poliţie, "a venit în Rusia în ianuarie (2012) şi nu dorea să plece. Spunea că vrea să se mute aici împreună cu familia", a declarat Anzor Ţarnaev, într-un interviu pentru cotidianul popular rus Komsomolskaia Pravda.

Potrivit lui Ţarnaev, Tamerlan era şomer în ultimele luni şi rămânea acasă pentru a avea grijă de fiul său, în vârstă de trei ani, iar soţia sa mergea la seviciu, îngrijind persoane cu handicap.

"Este adevărat că Tamerlan a devenit foarte religios după căsătorie şi mergea la moschee în fiecare vineri (...). Dar este un bun musulman şi nu putea să facă lucrurile de care este acuzat", a declarat Ţarnaev.

Jokar, fiul mai mic, în vârstă de 19 ani, rănit şi arestat vineri, după 24 de ore de căutări, studia la Cambridge şi "avea planuri mari, şi anume să devină medic, să îşi deschidă un cabinet şi să instaleze aici", potrivit tatălui său.

"Îmi spunea, «tată, nu îţi face griji, îmi voi termina studiile, voi veni aici şi te voi ajuta». Iar acolo se vorbeşte despre bombe şi atentate. Cum este posibil", se întreabă Ţarnaev.

El a calificat urmăririle declanşate împotriva fiilor săi drept o "comandă politică, (un) show hollywoodian" regizat de serviciile speciale americane şi a anunţat că intenţionează să meargă în Statele Unite, "cu voia lui Allah", pentru a-l susţine pe Jokar.

În ultimii doi ani, "Tamerlan era în permanenţă sub supraveghere. Bărbaţi din cadrul FBI veneau la el, explicând că (făceau) acest lucru pentru a preveni atentate", a povestit Ţarnaev, fără să ofere alte detalii.

"Ei vreau doar să îi întâindă o cursă lui Tamerlan, iat Jokar s-a aflat la momentul nepotrivit, în locul nepotrivit", afirmă el.

Anzor Ţarnaev, care susţine nevinovăţia fiilor săi încă de la început, a anunţat că vrea să ia corpul lui Tamerlan şi să îl îngroape în Rusia.

"Aş vrea să iau corpul fiului meu, dacă acceptă să mi-l dea, şi să îl înhumez aici", a declarat Ţarnaev pentru agenţia publică RIA Novosti.

"Dar nu am bani să merg în America. Nu pot nici măcar să angajez un avocat", a deplâns el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici