EXPLOZIILE DIN CHINA: Pompier salvat de autorităţi după 32 de ore de la producerea deflagraţiilor

Un pompier a fost salvat, vineri, de autorităţile chineze, după ce a rămas blocat, timp de 32 de ore, printre dărâmăturile provocate de cele două explozii produse în oraşul chinez Tianjin miercuri seară, relatează Associated Press în pagina electronică.

212 afișări
Imaginea articolului EXPLOZIILE DIN CHINA: Pompier salvat de autorităţi după 32 de ore de la producerea deflagraţiilor

EXPLOZIILE DIN CHINA: Pompier salvat de autorităţi după 32 de ore de la producerea deflagraţiilor (Imagine: Hepta / Mediafax Foto)

Un pompier care a răspuns miercuri seară apelului de a interveni în cazul celor două explozii consecutive produse în oraşul portuar Tianjin, din estul Chinei, a rămas blocat timp de 32 de ore, fiind salvat de autorităţile chineze în cursul dimineţii de vineri.

El a fost transportat la spital, unde este tratat pentru răni la nivelul feţei, pieptului şi picioarelor, potrivit postului public chinez CCTV.

"Autorităţile încă îi caută pe pompierii care sunt în continuare dispăruţi", a declarat Zhou Tian, şeful Departamentului de Pompieri, în cadrul unei conferinţe organizate vineri dimineaţă.

Tian a mai adăugat că operaţiunile de căutare sunt îngreunate din cauza amestecului de chimicale aflate la faţa locului, astfel că pompierii trebuie să facă eforturi suplimentare pentru a interveni cu grijă în zonele afectate.

Potrivit ultimului bilanţ anunţat de autorităţile chineze joi seară, cel puţin 50 de persoane au murit şi peste 700 au fost rănite în urma celor două explozii produse la distanţă de 30 de secunde, miercuri seară, într-o zonă industrială din oraşul chinez Tianjin.

Peste 1.000 de pompieri şi sute de autospeciale au participat la stingerea incendiului izbucnit după cele două explozii masive produse în incinta Zonei pentru dezvoltare Tianjin-Binhai, pe malul Golfului Bohai, parte a Mării Chinei de Est.

Deocamdată, autorităţile nu au stabilit cauzele exploziilor, nici dacă în atmosferă au fost emanate substanţe toxice.

Printre substanţele aflate în acel punct de tranzit, gestionate de compania Ruihai International Logistics, existau susbstanţe gazoase şi lichide inflamabile printre care acetat de etil şi substanţe toxice precum cianură de sodiu.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici