Falsul chirurg estetician Matteo Politi a fost arestat în Veneţia şi va fi extrădat

Cu o educaţie de doar opt clase, Matteo Politi se dădea drept chirurg estetician de 15 ani şi a înşelat mai multe persoane în Italia şi România. El a fost arestat în Veneţia în baza unui mandat european de arestare emis de ţara noastră şi urmează să fie extrădat, potrivit ANSA.

716 afișări
Imaginea articolului Falsul chirurg estetician Matteo Politi a fost arestat în Veneţia şi va fi extrădat

Falsul chirurg estetician Matteo Politi a fost arestat în Veneţia şi va fi extrădat

Activitatea medicală a lui Matteo Politi, în vârstă de 43 de ani (care între timp şi-a schimbat numele în Luigi), s-a încheiat la Marghera (Veneţia), unde carabinierii i-au pus cătuşele bărbatului în baza unui mandat european de arestare emis de Autoritatea Judiciară din România, pentru executarea a 3 ani şi 4 luni de închisoare pentru infracţiunile de fraudă şi falsificare de documente, în legătură cu exercitarea abuzivă a profesiei de medic.

Potrivit justiţiei române, în perioada martie - decembrie 2018, bărbatul s-ar fi dat drept medic, inducând în eroare nouă victime cu privire la calitatea sa de specialist în chirurgie plastică estetică, folosind un nume fals şi efectuând operaţii în cinci unităţi sanitare din Bucureşti, obţinând profituri de zeci de mii de euro.

Investigaţiile ulterioare au arătat că acesta şi-a găsit apoi un loc de muncă într-un hotel din Mestre.

După ce bărbatul a fost arestat, Politi a fost dus la închisoare, în aşteptarea procedurilor de extrădare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici