FBI a descoperit un dosar clasificat în casa fostului vicepreşedinte Mike Pence

FBI a recuperat încă o pagină guvernamentală cu marcaje clasificate în timpul unei percheziţii consensuale efectuate vineri la reşedinţa din Indianapolis a fostului vicepreşedinte Mike Pence, după ce luna trecută au fost descoperite documente clasificate în locuinţa acestuia, scrie Reuters.

356 afișări
Imaginea articolului FBI a descoperit un dosar clasificat în casa fostului vicepreşedinte Mike Pence

FBI a descoperit un dosar clasificat în casa fostului vicepreşedinte Mike Pence

Percheziţia, confirmată mai devreme în cursul zilei de un oficial al Departamentului de Justiţie, a avut loc după ce Greg Jacobs, avocatul lui Pence, a notificat Arhivele Naţionale într-o scrisoare din 18 ianuarie cu privire la descoperirea unor documente cu marcaje clasificate. Înregistrările au fost apoi predate FBI-ului.

"Pence şi echipa sa juridică au cooperat pe deplin cu autorităţile competente", a declarat purtătorul de cuvânt al acestuia, Devin O'Malley.

Pe lângă localizarea unei pagini cu marcaje clasificate, FBI a recuperat şi "şase pagini suplimentare fără astfel de marcaje care nu au fost descoperite în cadrul analizei iniţiale efectuate de consilierul vicepreşedintelui", a adăugat el.

Nici Pence şi nici soţia sa nu se aflau acasă în timpul percheziţiei, dar un membru al echipei sale juridice a fost prezent, iar Departamentul de Justiţie a primit acces deplin la domiciliu.

La începutul zilei, mulţimi de reprezentanţi ai presei s-au adunat în faţa casei în timp ce se desfăşurau căutările, iar o maşină de poliţie a putut fi văzută în imaginile difuzate de ABC News blocând aleea de acces la casa lui Pence.

Percheziţia la locuinţa lui Pence a avut loc în contextul în care fostul preşedinte Donald Trump şi preşedintele Joe Biden se confruntă cu investigaţii cu privire la păstrarea de documente clasificate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici