FBI confirmă că efectuează o anchetă cu privire la e-mailurile lui Hillary Clinton

FBI-ul a confirmat că efectuează o anchetă cu privire la mesageria privată a democratei Hillary Clinton, ceea ce Partidul Republican consideră o probă a faptului că fostul secretar de Stat este descalificat în cursa prezidenţială americană, relatează AFP online.

1309 afișări
Imaginea articolului FBI confirmă că efectuează o anchetă cu privire la e-mailurile lui Hillary Clinton

FBI confirmă că efectuează o anchetă cu privire la e-mailurile lui Hillary Clinton

Într-o scrisoare datată 2 februarie şi dată publicităţii luni seara, consilierul juridic FBI James Baker precizează pentru Departamentul de Stat că anchetele poliţiei federale cu privire la e-mailurile candidatei în alegerile primare democrate "continuă".

În scrisoare nu se precizează obiectivul şi nici conţinutul anchetei, însă se sugerează că acest scandal, care otrăveşte campania fostei şefe a diplomaţiei americane, este departe de final.

"Anunţul FBI confirmă că ancheta cu privire la mesageria privată a lui Hillary Clinton este departe de a fi o «verificare de securitate» de rutină, aşa cum a prezentat-o ea", a reacţionat Partidul Republican într-un comunicat.

"Această acţiune aminteşte că nu se poate avea încredere ca Hillary Clinton să-şi asume preşedinţia", a adăugat Grand Old Party, acuzând-o pe fosta şefă a diplomaţiei că a "pus în pericol grav securitatea naţională" şi a compromis informaţii sensibile prin folosirea mesageriei private, găzduite pe un server de asemenea privat, o practică interzisă de reglementările administraţiei americane.

Scandalul e-mailurilor fostei Prime Doamne, care-i afectează candidatura de luni de zile, a fost relansat în cel mai nefavorabil moment, în ianuarie, când diplomaţia americană a anunţat că a găsit printre e-mailuri unele clasate "top secret".

Acest subiect este unul dintre unghiurile de atac favorite ale adversarilor republicani ai lui Clinton, care îl înfruntă marţi, în alegerile din statul New Hampshire, pe contracandidatul său democrat Bernie Sanders.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici