FBI va dispune de cea mai mare bază de date biometrice din lume

FBI alocă un miliard de dolari pentru construirea celei mai mari baze de date biometrice din lume, pentru a oferi administraţiei americane mai multe posibilităţi de a verifica identitatea persoanelor străine şi autohtone, relatează cotidianul The Washington Post.

7 afișări
Imaginea articolului FBI va dispune de cea mai mare bază de date biometrice din lume

FBI va dispune de cea mai mare bază de date biometrice din lume

FBI, principalul organism de investigaţie al Departamentului american de Justiţie, a început deja compilarea imaginilor digitale a feţelor şi a amprentelor în sistemele sale, precizează publicaţia.

În ianuarie, agenţia, care se concentrează pe actele de încălcare a legilor federale, spionaj şi acţiuni teroriste, urmează să încheie un cotract pe zece ani în vederea extinderii bazei de date şi diversificării informaţiilor pe care le gestionează.

La cererea unui angajator,FBI va reţine şi amprentele digitale angajaţilor care au fost supuşi unor investigaţii criminale.

Dacă proiectul va fi unul de succes, acesta va stoca informaţii biometrice într-un singur sistem folosit pentru investigaţii, arată publicaţia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici