Federica Mogherini îndeamnă Israelul şi palestinienii să reia urgent negocierile de pace

Respingerea proiectului de rezoluţie palestinian în Consiliul de Securitate ONU evidenţiază necesitatea reluării imediate a negocierilor cu Israelul, crede Federica Mogherini, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, citat de AFP.

163 afișări
Imaginea articolului Federica Mogherini îndeamnă Israelul şi palestinienii să reia urgent negocierile de pace

Federica Mogherini (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Proiectul de rezoluţie care prevedea un acord de pace israelo-palestinian în cel mult un an şi retragerea Israelului din teritoriile revendicate a fost respins în cursul nopţii de Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite. Statele Unite şi Australia au votat împotriva proiectului.

"Rezultatul votului subliniază o dată în plus urgenţa reluării negocierilor de pace veritabile între părţi şi necesitatea concentrării pe obţinerea de rezultate concrete", afirmă Mogherini.

"Obiectivul comun este ajungerea la un acord de pace axat pe coexistenţa paşnică a două state, în pace, securitate şi recunoaştere mutuală", adaugă Mogherini.

"Uniunea Europeană face încă o dată apel la cele două părţi să reia urgent negocierile şi să evite orice acţiune care ar fragiliza viabilitatea soluţiei celor două state", a încheiat Mogherini.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici