Femeie din China, condamnată la închisoare după ce a pătruns ilegal pe o proprietate deţinută de Donald Trump

O femeie de naţionalitate chineză a fost condamnată la opt luni de închisoare după ce a fost găsită vinovată de pătrundere ilegală în complexul lui Donald Trump din Mar-a-Lago (Florida) având asupra sa paşapoarte chineze şi un hard-disk virusat, relatează publicaţia Nikkei.

1773 afișări
Imaginea articolului Femeie din China, condamnată la închisoare după ce a pătruns ilegal pe o proprietate deţinută de Donald Trump

Femeie din China, condamnată la închisoare după ce a pătruns ilegal pe o proprietate deţinută de Donald Trump

În luna septembrie, o instanţă districtuală americană a găsit-o vinovată pe Yujing Zhang, 33 de ani, de minţirea unui oficial federal şi pătrundere ilegală pe o proprietate.

"Dovezile au fost copleşitoare că Zhang a minţit în mod repetat agenţii Serviciului Secret când a venit la Mar-a-Lago", a afirmat judecătorul Roy Altman.

Zhang, care s-a declarat nevinovată, a fost arestată în luna martie după ce a pătruns cu mai multe dispozitive electronice în complexul deţinut de Trump.

"Am venit la proprietate şi doar am urmat instrucţiunile şi am întrebat unde să merg. Nu cred că mint", a spus ea în instanţă. "Am venit să mă întâlnesc cu preşedintele şi familia să-mi faci prieteni", a adăugat Zhang.

Procurorii nu au oferit nicio explicaţie în instanţă pentru motivele care au făcut-o pe inculpată să pătrundă ilegal pe proprietate.

Acţiunile lui Zhang au stârnit temeri că ar fi vorba de spionaj. Însă experţii americani au declarat pentru agenţia Reuters că încercarea ei de a intra în complexul preşedintelui a fost atât de stângace încât este greu de crezut că este o spioană profesionistă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici