Femeie însărcinată din Spania, diagnosticată cu virusul Zika

O femeie însărcinată revenită recent din Columbia a fost depistată pozitiv cu virusul Zika, anunţă Guvernoratul regiunii Catalonia, citat de site-ul cotidianului El Pais.

834 afișări
Imaginea articolului Femeie însărcinată din Spania, diagnosticată cu virusul Zika

Femeie însărcinată din Spania, diagnosticată cu virusul Zika

Femeia, care este însărcinată în 13-14 săptămâni, a revenit recent dintr-o călătorie în Columbia, una din zonele cele mai afectate de virusul Zika.

Departamentul catalon al Sănătăţii a anunţat că pacienta, care locuieşte în Spania, este supusă testelor clinice, iar starea sa este gravă.

Autorităţile medicale din Catalonia vor coopera cu Ministerul spaniol al Sănătăţii pentru evaluarea în mod constant a stării de sănătate a femeii însărcinate.

Virusul Zika, despre care există suspiciuni că ar provoca microcefalia fătului, reprezintă o urgenţă privind sănătatea publică la nivel global care necesită o reacţie rapidă, a stabilit Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Virusul Zika reprezintă o urgenţă privind sănătatea publică la nivel global care necesită o reacţie rapidă, a stabilit luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Experţii medicali sunt preocupaţi că virusul Zika se transmite foarte rapid şi pe distanţe mari, consecinţele fiind devastatoare. OMS avertiza săptămâna trecută că virusul Zika, transmis în principal de ţânţari, se propagă "în mod exploziv" în America de Sud, unde în 2016 ar putea fi trei-patru milioane de cazuri.

De la depistarea bolii pentru prima dată, în mai 2015, în Brazilia, virusul s-a răspândit în peste 20 de ţări, printre care se numără Brazilia, Columbia, Bolivia, Paraguay, Columbia, Mexic şi Venezuela.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici