Fermierii francezi şi italieni calculează consecinţele furtunilor şi ale secetei

Fermele din Franţa au fost lovite de grindină puternică şi de furtuni violente în weekend, a anunţat luni Federaţia Naţională a Sindicatelor Agricultorilor (FNSEA). Italia se teme de impactul secetei asupra producţiei agricole.

166 afișări
Imaginea articolului Fermierii francezi şi italieni calculează consecinţele furtunilor şi ale secetei

Fermierii francezi şi italieni calculează consecinţele furtunilor şi ale secetei

Grindina, vântul puternic şi ploile torenţiale au provocat pagube în aproape 65 de departamente din Franţa, afectând atât grâul, cât şi culturile de fructe şi viile, a precizat FNSEA într-un comunicat citat de Reuters.

Pagubele sunt foarte semnificative, în unele ferme fiind afectată 100% din recoltă", se arată în declaraţie.

Recoltarea grâului se apropie în Franţa, al patrulea mare exportator de grâu din lume.

Regiunile din nordul Italiei, precum Piemont, Valle d'Aosta şi Trentino Alto Adige, au fost, de asemenea, afectate de furtuni, dar principala preocupare în Italia este seceta, în condiţiile în care se preconizează încă o săptămână de caniculă în mare parte din ţară.

Italia a înregistrat doar jumătate din nivelurile obişnuite de precipitaţii până acum în acest an, potrivit Coldiretti, principalul sindicat agricol din Italia, care estimează costul pierderilor de producţie la aproape 1 miliard de euro.

Cele mai afectate culturi au fost orezul, cu o scădere de 10.000 de hectare, şi toate celelalte cereale, de la grâu la porumb, cu o reducere prognozată a recoltei", a declarat Coldiretti într-o declaraţie pentru Reuters.

Daunele provocate culturilor de grâu din Europa de Vest ar putea adăuga presiune la oferta globală deja afectată din cauza invaziei Rusiei în Ucraina, care a crescut preţurile, deoarece ambele ţări sunt mari producătoare de grâu.

Culturile de fructe şi podgoriile au suferit, de asemenea, pagube serioase în urma furtunilor din Franţa, ministrul agriculturii, Marc Fesneau, urmând să viziteze luni viticultorii din regiunile Gironde şi Gers.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici