Fermierii indieni intenţioneză să blocheze autostrăzile din toată ţara pentru trei ore. Autorităţile au desfăşurat mii de forţe de ordine

  • Zeci de mii de agricultori indieni protestanţi intenţionează să blocheze autostrăzile din toată ţara sâmbătă pentru trei ore pentru a-şi exprima cererile privind abrogarea noilor legi agricole.
  • Autorităţile au desfăşurat mii de forţe de ordine în principal în jurul capitalei Indiei, unde fermierii au campat în trei locaţii principale de mai bine de două luni.
  • Ei spun că nu vor pleca până când guvernul nu va revoca legile gânite să modernizeze agricultura indienă. Fermierii spun că legile îi vor lăsa mai săraci şi la mila corporaţiilor.
884 afișări
Imaginea articolului Fermierii indieni intenţioneză să blocheze autostrăzile din toată ţara pentru trei ore. Autorităţile au desfăşurat mii de forţe de ordine

Blocarea autostrăziilor este programată pentru a doua parte a zilei.

Mai multe runde de discuţii între fermieri şi guvern nu au reuşit să ducă progrese.

Vineri, ministrul agriculturii Narendra Singh Tomar a apărat legile în Parlament.

Mitingul în mare măsură paşnic a devenit violent pe 26 ianuarie, Ziua Indiei. Sute de ofiţeri de poliţie au fost răniţi şi un protestatar a murit. Zeci de fermieri au fost, de asemenea, răniţi, dar oficialii nu au precizat numărul.

Liderii fermierilor au condamnat violenţa, dar au spus că nu vor anula protestul.

De atunci, autorităţile au sporit puternic securitatea la protestele din jurul capitaliei New Delhi, adăugând baricade de oţel pentru a opri fermierii să intre în capitală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici