Fermierii polonezi vor relua blocarea unui punct de trecere a frontierei cu Ucraina

Fermierii polonezi vor relua de joi blocarea punctului de trecere a frontierei Medyka cu Ucraina, au declarat liderii protestatarilor pentru agenţia de presă de stat PAP, în timp ce premierul Donald Tusk a încercat să dezamorseze disputa, notează Reuters.

173 afișări
Imaginea articolului Fermierii polonezi vor relua blocarea unui punct de trecere a frontierei cu Ucraina

Fermierii polonezi îşi suspendaseră protestul, care urmăreşte să asigure subvenţiile guvernamentale pentru porumb şi să împiedice creşterea taxelor, pe 24 decembrie. Pe de altă parte şoferii polonezi de camioane blochează punctele de trecere a frontierei cu Ucraina din noiembrie.

Un lider al mişcării de protest a fermierilor din Medyka, Roman Kondrow, a declarat pentru PAP că, deşi ministrul Agriculturii, Czeslaw Siekierski, a furnizat o notă prin care le spunea fermierilor că cererile lor vor fi îndeplinite, premierul nu a semnat vreun act în acest sens.

„Nu am primit o confirmare scrisă că cererile noastre vor fi îndeplinite, aşa încât continuăm protestul”, a spus el, adăugând că vor permite doar trecerea unui camion pe oră prin punctul de frontieră Medyka.

Pe de altă parte şoferii polonezi de camioane au continuat să blocheze mai multe puncte de trecere de la 6 noiembrie, făcând presiuni pentru ca Uniunea Europeană să restabilească sistemul de reciprocitate care obligă companiile ucrainene să obţină permise pentru a opera în blocul comunitar.

„Voi încerca să-i conving pe transportatori să nu folosească blocajele ca metodă de apărare a intereselor lor. Vom face totul pentru a le proteja eficient interesele”, a declarat premierul Donald Tusk.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici