Ferrari a cerut listarea la bursa din New York

Productorul de automobile de lux Ferrari, divizie a Fiat Chrysler Automobiles, a depus o cerere pentru lansarea unei oferte publice iniţiale la bursa din New York, grupul intenţionând să obţină fonduri pentru extinderea operaţiunilor la nivel global, relatează Bloomberg.

498 afișări
Imaginea articolului Ferrari a cerut listarea la bursa din New York

Ferrari a cerut listarea la bursa din New York (Foto: AFP)

Fiat Chrysler intenţionează să listeze divizia, care va fi redenumită Ferrari NV, iar separarea Ferrari de grup ar urma să aibă loc la începutul anului 2016, potrivit documentelor depuse de producătorul auto italo-american la Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare.

Vânzarea de acţiuni face parte din strategia directorului general al Fiat Chrysler, Sergio Marchionne, de a atrage circa 5 miliarde de dolari pentru reducerea datoriilor şi finanţarea unui program de investiţii de 48 de miliarde de dolari, concentrat pe extinderea la nivel global a mărcilor Jeep, Alfa Romeo şi Maserati.

Fiat Chrysler a anunţat anul trecut că intenţionează să vândă 10% din acţiunile Ferrari printr-o ofertă publică iniţială şi să distribuie 80% din titluri acţionarilor proprii.

Piero Ferrari, fiul fondatorului Enzo Ferrari, deţine la rândul său o participaţie de 10% la Ferrari şi intenţionează să o păstreze.

Aranjorii ofertei sunt UBS, Bank of America Merrill Lynch, Banco Santander şi Pierce, Fenner &Smith are the joint bookrunners for the listing.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici