Fidel Castro a luat prânzul împreună cu preşedinta argentiniană Cristina Kirchner

Părintele revoluţiei cubaneze Fidel Castro a luat prânzul duminică împreună cu preşedinta argentiniană Cristina Kirchner, care efectuează o vizită la Havana pentru a participa la un summit latino-american, potrivit unor surse argentiniene şi cubaneze, relatează AFP.

250 afișări
Imaginea articolului Fidel Castro a luat prânzul împreună cu preşedinta argentiniană Cristina Kirchner

Cristina Kirchner (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Cu excepţia ocaziei inaugurării unei galerii de artă, la 8 ianuarie, liderul cubanez, în vârstă de 87 de ani, care s-a retras de la putere din motive de sănătate în 2006, nu a mai fost văzut în public de nouă luni.

În cursul acestui prânz, care "a durat aproximativ două ore" potrivit unei surse din cadrul delegaţiei argentiniene, Fidel Castro şi Cristina Kirchner au discutat "despre teme regionale şi principalele probleme cu care se confruntă umanitatea, în special despre alimentarea diferitelor conflicte armate care ameninţă pacea în lume", potrivit agenţiei cubaneze de presă Prensa Latina.

Ei l-au evocat, de asemenea, pe "preşedintele venezuelean defunct Hugo Chavez şi eforturile sale în vederea consolidării unităţii latino-americane prin crearea CELAC (Cominutatea Statelor din Merica Latină şi Caraibi)", o organizaţie care reuneşte ţări de pe întregul continent, cu excepţia Statelor Unite şi Canadei. Al doilea summit CELAC urmează să se desfăşoare marţi şi miercuri la Havana.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici