Fidel Castro afirmă că SUA şi Israelul vor ataca Iranul, ceea ce va declanşa un război în Coreea

Liderul comunist cubanez Fidel Castro s-a declarat convins, într-un mesaj publicat vineri, că Statele Unite şi aliatul lor israelian se pregătesc să atace Iranul, un conflict care, în opinia sa, va declanşa un nou război în peninsula Coreea.

79 afișări
Imaginea articolului Fidel Castro afirmă că SUA şi Israelul vor ataca Iranul, ceea ce va declanşa un război în Coreea

Fidel Castro afirmă că SUA şi Israelul vor ataca Iranul, ceea ce va declanşa un război în Coreea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Iniţial am crezut că un conflict va începe în peninsula Coreea (după scufundarea în martie a unei corvete sud-coreene, imputată Coreei de Nord-n.r.), ceea ce ar fi declanşat al doilea război coreean, care ar fi dus imediat la un alt război în care s-ar confrunta Statele Unite cu Iranul", a scris fostul preşedinte cubanez, în vârstă de 83 de ani, într-un mesaj cu titlul "Cât mi-ar plăcea să mă înşel", publicat de presa cubaneză.

"Acum, realitatea a inversat lucrurile: războiul din Iran îl va antrena pe cel din Coreea", apreciază Fidel Castro, afirmând, fără a cita surse, că o flotă militară americană şi israeliană a traversat recent canalul Suez în direcţia Golfului Persic.

Iranul este supus presiunilor din cauza programului său nuclear civil, care, potrivit marilor puteri occidentale, ascunde obiective militare.

Inamic declarat al "imperialismului" american de o jumătate de secol, Fidel Castro nu a mai avut nici o apariţie publică de când, din cauza unei boli, i-a cedat puterea fratelui său Raul, în 2006. El rămâne însă oficial prim-secretarul Partidului Comunist.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici