Fidesz: UE vrea să implice organizaţiile lui Soros în redistribuirea imigranţilor

Uniunea Europeană intenţionează să implice organizaţii asociate cu miliardarul ungaro-american George Soros în programul privind redistribuirea imigranţilor în statele membre, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al partidului de guvernământ din Ungaria, Fidesz, relatează agenţia MTI.

1048 afișări
Imaginea articolului Fidesz: UE vrea să implice organizaţiile lui Soros în redistribuirea imigranţilor

Fidesz: UE vrea să implice organizaţiile lui Soros în redistribuirea imigranţilor

"Ultimele zile au adus dovezi suplimentare că Bruxelles-ul este sub influenţa puternică a organizaţiilor lui Soros; într-adevăr, punerea în aplicare a planului Soros a început la Bruxelles. Faptul că Bruxelles-ul doreşte să implice organizaţiile pro-migraţie ale lui Soros în programul de redistribuire [a imigranţilor] arată clar că Uniunea Europeană, departe de a vrea să oprească migraţia, doreşte să introducă imigranţi. Acest lucru este extrem de periculos, iar Ungaria va face tot posibilul pentru a bloca planul. Sondajul public Consultare Naţională, în curs de desfăşurare, va avea un rol important în obstrucţionarea acestui plan", a declarat Imre Puskas.

Fidesz nu este de acord cu pachetul de propuneri adoptat de către Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European. Partidul de guvernământ de la Budapesta consideră că includerea organizaţiilor lui George Soros în redistribuirea imigranţilor încălcă suveranitatea naţională şi ignoră poziţia statelor membre UE.

"Statele membre au dreptul de a-şi urmări interesele naţionale pe teritoriul lor. Detaliile conceptului de la Bruxelles nu sunt încă ştiute, dar sunt sigur că în lunile următoare pachetul va fi explicat. Este absolut sigur că Ungaria şi guvernul ungar - având în vedere încălcarea gravă a suveranităţii Ungariei - vor respinge acest plan şi vor face tot ce le stă în putinţă pentru a împiedica acest lucru", a mai spus purtătorul de cuvânt al Fidesz.

Premierul ungar Viktor Orban, preşedintele Fidesz, s-a angajat că, atât timp cât va rămâne în funcţie, guvernul de la Budapesta nu va accepta niciun acord UE privind redistribuirea imigranţilor în baza unui sistem de cote.

Curtea Europeană de Justiţie a decis la 6 septembrie că statele membre UE au obligaţia de a accepta relocarea imigranţilor pe teritoriul lor, respingând contestaţiile depuse de Slovacia şi Ungaria. Prin urmare, regimul de la Budapesta riscă sancţiuni din partea instituţiilor comunitare, inclusiv reducerea alocării de fonduri europene.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici