Guvernul Greciei condamnă declaraţiile ambasadorului Spaniei în privinţa situaţiei din Catalonia

Ministerul grec de Externe l-a convocat, duminică, pe ambasadorul Spaniei la Atena pentru a explica declaraţiile potrivit cărora Grecia nu susţine unitatea Spaniei şi ar exista neînţelegeri între statele membre UE în legătură cu independenţa Cataloniei, relatează site-ul agenţiei Reuters.

2451 afișări
Imaginea articolului Guvernul Greciei condamnă declaraţiile ambasadorului Spaniei în privinţa situaţiei din Catalonia

Guvernul Greciei condamnă declaraţiile ambasadorului Spaniei în privinţa situaţiei din Catalonia

Într-un interviu pentru publicaţia Eleftheros Typos, ambasadorul Spaniei în Grecia, Enrique Viguera, a declarat că a primit asigurări clare de sprijin pentru unitatea spaniolă doar din partea formaţiunilor de opoziţie din Grecia şi a preşedintelui Prokopis Pavlopoulos, dar nu şi din partea guvernului condus de către Alexis Tsipras.

"Declaraţiile privind această problemă din partea guvernului grec lipsesc. Cu toate acestea, alte guverne europene au sprijinit călduros integritatea teritorială a Spaniei şi poziţia guvernului nostru", a spus Viguera.

În replică, diplomaţia de la Atena susţine că ambasadorul Spaniei a interferat în politica internă a Greciei prin adoptarea argumentelor opoziţiei politice.

"Remarcăm cu surprindere comentariile făcute de către ambasadorul unei ţări prietene şi aliate precum Spania, care a criticat public guvernul Greciei. Ambasadorul a insultat Constituţia Greciei, sugerând că preşedintele nu a vorbit şi în numele guvernului. Îi solicităm ambasadorului să evite să se comporte într-un mod care nu este în conformitate cu normele diplomatice şi ne aşteptăm să-şi retragă afirmaţiile neinspirate şi să ofere guvernului Greciei explicaţiile necesare", se arată într-un comunicat al ministerului grec de Externe.

Sâmbătă, purtătorul de cuvânt al guvernului Greciei a precizat că Atena sprijină pe deplin integritatea şi coeziunea teritorială a Spaniei, precum şi orice iniţiativă de restabilire a dialogului democratic în cadrul Constituţiei spaniole.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici