MITING pentru unitatea Spaniei, în inima Cataloniei. Mii de oameni care resping independenţa regiunii s-au adunat pe străzile din Barcelona | LIVE VIDEO

Peste 300.000 de oameni s-au adunat, duminică, pe străzile oraşului Barcelona pentru a susţine unitatea teritorială a Spaniei şi pentru a protesta împotriva liderilor catalani care au adoptat, vineri, o declaraţie de independenţă faţă de Spania, informează BBC News Online.

2870 afișări
Imaginea articolului MITING pentru unitatea Spaniei, în inima Cataloniei. Mii de oameni care resping independenţa regiunii s-au adunat pe străzile din Barcelona | LIVE VIDEO

MITING pentru unitatea Spaniei, în inima Cataloniei. Mii de oameni s-au adunat pe străzile din Barcelona pentru a manifesta împotriva independenţiei | FOTO, VIDEO

Organizatorii marşului susţin că scopul acestuia este de a apăra integritatea teritorială a Spaniei şi se opun ”atacului asupra democraţiei” comis de autorităţile din Catalonia. Sâmbătă, la Madrid au avut loc manifestaţii similare.

Manifestaţia a fost organizată de către Societatea Civilă Catalană şi se desfăşoară sub sloganul "Toţi uniţi - Catalonia este Spania".

Oamenii flutură steagurile Spaniei şi scandează împotriva declaraţiei de independenţă adoptată de Parlamentul regional catalan. Mai mulţi manifestanţi cer ca fostul lider catalan, Carles Puigdemont, să ajungă la închisoare.

Organizatorii marşului susţin că peste un milion de oameni au ieşit pe străzile din Barcelona, însă forţele de securitate au informat că la aceste manifestaţii participă aproximativ 300.000 de persoane.

 

 

 

 

În urmă cu trei săptămâni, mai multe organizaţii civice din Barcelona au adunat peste 350.000 de oameni pe străzile oraşului, respingând intenţiile lui Carles Puigdemont pentru a proclama independenţa regiunii.

Membrii Parlamentului regional al Cataloniei au adoptat, vineri, o declaraţie de independenţă a regiunii. În replică, Guvernul spaniol a început procedurile pentru suspendarea autonomiei regiunii catalane.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici