Fiica lui Muammar Kadhafi susţine că tatăl său luptă pe teren, în Libia

Aisha Kadhafi, fiica fostului lider libian, a dat asigurări, vineri seara, că tatăl său este bine şi luptă pe teren, criticând noii lideri, pe care i-a calificat drept trădători, într-o intervenţie telefonică la postul de televiziune Arrai din Siria.

640 afișări
Imaginea articolului Fiica lui Muammar Kadhafi susţine că tatăl său luptă pe teren, în Libia

Fiica lui Muammar Kadhafi susţine că tatăl său luptă pe teren, în Libia (Imagine: Mediafac Foto/AFP)

"Fiţi liniştiţi, marele vostru lider este bine, poartă arme şi luptă pe front", a declarat Aisha Kadhafi pentru postul de televiziune care difuzează periodic mesaje ale demnitarilor fostului regim.

"Puteţi fi mândri de liderul vostru", a declarat ea, adresându-se "poporului rezistent" al Libiei, căruia i-a cerut să se "ridice" împotriva noilor autorităţi calificate drept "trădători".

Aisha Kadhafi, care s-a refugiat în Algeria cu doi dintre fraţii săi şi cu mama sa, a calificat "noul guvern" drept o "mascaradă", făcând aluzie la Consiliul Naţional de Tranziţie (CNT).

Ea a criticat responsabilii CNT, citându-l în special pe Mahmoud Jibril, numărul doi în ierarhia Consiliului, pe Abdelhafiz Ghoga, vicepreşedintele CNT şi pe Abdelhakim Belhadj, comandantul militar din Tripoli, pe care i-a calificat drept "trădători care au rupt jurământul de credinţă" depus faţă de regimul lui Kadhafi.

Ea a avertizat libienii că liderii CNT "au trădat regimul şi pot face acelaşi lucru cu ei".

Pe de altă parte, un important general loial lui Kadhafi şi arestat luni la Sebha (sud), a afirmat că "Ghidul" libian "se deplasa în secret" în regiunile din sud deşertice, potrivit unui lider militar al CNT.

"Generalul Belgacem Al-Abaaj pe care l-am capturat luni ne-a spus că Muammar Kadhafi l-a contactat prin telefon în urmă cu zece zile şi că acesta se deplasa în secret între Sebha (la 750 de kilometri sud de Tripoli) şi Ghat" (la frontiera algeriană), a declarat prin telefon pentru AFP Barka Wardougou, liderul "brigăzii scutului deşertului", dependentă de CNT.

Mercenarii din Ciad şi din Niger îl ajută arătându-i rutele prin deşert", a precizat generalul Al-Abaaj. Şef al serviciilor de informaţii al regimului lui Kadhafi în regiunea Al Khofra, acest general este căutat de forţele noului regim libian pentru mai multe crime la Al Khofra (extremul sudic al ţării), potrivit lui Wardougou.

"Cred că Kadhafi se ascunde în regiunea Sahara între Libia şi Algeria", a apreciat, la rândul său, Wardougou.

În plus, Barka Wardougou a anunţat capturarea a zeci de mercenari şi soldaţi loiali colonelului Kadhafi în sudul libian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici