Fiica lui Saddam Hussein, dată în urmărire de Interpol

Organizaţia internaţională a poliţiei criminalistice Interpol a emis un aviz de dare în urmărire pe numele fiicei celei mai mari a fostului dictator irakian Saddam Hussein, căutată şi de guvernul irakian, care o bănuieşte de "terorism", relatează AFP.

3 afișări
Imaginea articolului Fiica lui Saddam Hussein, dată în urmărire de Interpol

Fiica lui Saddam Hussein, dată în urmărire de Interpol

"Fişa roşie" a Interpolului figurează pe site-ul Internet al organizaţiei, consultat sâmbătă. Ea nu reprezintă un mandat de arestare, ci o cerere de cooperare din partea serviciilor de poliţie străine, pentru arestarea lui Raghad, în vârstă de 38 de ani, în vederea extrădării ei în Irak, unde trebuie să fie judecată pentru aceste acuzaţii.

Fiica lui Saddam Hussein trăieşte în Iordania din iulie 2003.

Anul trecut, premierul iordanian, Maarouf Bakhit, a anunţat că Raghad este "un oaspete al familiei regale haşemite şi se află sub protecţia acesteia în calitate de solicitant de azil, conform tradiţiei arabe".

Avizul de dare în urmărire menţionează ca motive "crimele împotriva vieţii şi sănătăţii" şi "terorismul".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici