Fiica unui diplomat chilian în Venezuela, ucisă de agenţi de poliţie

Mai mulţi ofiţeri de poliţie au fost arestaţi în Venezuela după ce fiica adolescentă a unui diplomat chilian a fost împuşcată mortal în oraşul Maracaibo, din vestul ţării, relatează BBC News Online.

208 afișări
Imaginea articolului Fiica unui diplomat chilian în Venezuela, ucisă de agenţi de poliţie

Fiica unui diplomat chilian în Venezuela, ucisă de agenţi de poliţie (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Karen Berendique, în vârstă de 19 ani, a murit după ce poliţia a deschis focul asupra maşinii în care se afla. Poliţia susţine că automobilul, condus de fratele adolescentei, nu a oprit la un punct de control.

Ofiţerul care se ocupă de anchetă, Jose Humberto Ramirez, a promis transparenţă şi a declarat că a fost înfiinţată o comisie specială. Ramirez susţine că acesta a fost un incident izolat şi că nu este reprezentativ pentru poliţia venezuelană în ansamblul său.

Poliţia susţine că ofiţerii căutau o bandă implicată în jafuri şi furt de maşini.

Tatăl tinerei, Fernando Berendique, care este consulul statului Chile în Maracaibo, a declarat că fiul său o ducea pe sora lui la o petrecere de aniversare. El susţine că s-au apropiat de o patrulă de poliţie care a îndreptat armele împotriva lor în loc să le ceară să oprească. Consulul afirmă că fiul său s-a panicat şi ofiţerii au deschis focul.

Potrivit lui Berendique, maşina are şase urme de gloanţe, iar fiica sa a fost împuşcată de trei ori.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici