Filieră de imigraţie ilegală între China şi UE, cu ramificaţii şi în România, destructurată

O filieră de imigraţie ilegală care le permitea chinezilor să intre ilegal în Uniunea Europeană a fost destructurată în Franţa, Portugalia, România şi Marea Britanie, au anunţat marţi Eurojust şi Europol.

382 afișări
Imaginea articolului Filieră de imigraţie ilegală între China şi UE, cu ramificaţii şi în România, destructurată

Filieră de imigraţie ilegală între China şi UE, cu ramificaţii şi în România, destructurată (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-un comunicat comun publicat la Haga (Olanda), organizaţiile europene de cooperare judiciară şi poliţienească au precizat că 18 persoane au fost arestate, în perioada 14 iunie - 4 iulie, fiind suspectate că au organizat o filieră de imigraţie ilegală.

Această reţea, care funcţiona graţie realizării de documente false de identitate şi de călătorie, le permitea cetăţenilor chinezi, prin intermediul unor sume care puteau atinge 23.000 de euro, să ajungă în Uniunea Europeană din China.

Conducerea reţelei se afla în regiunea pariziană şi ancheta a fost condusă de un judecător de instrucţie din capitala franceză, precizează comunicatul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici