Finalul autostrăzilor? Austria renunţa la mai multe proiecte invocând schimbările climatice: "Nu vreau să las copiilor un viitor plin de ciment"

  • Guvernul austriac opreşte mai multe proiectele de construcţie a autostrăzilor
  • Iniţiativa vine pentru a preveni problema schimbărilor climatice
  • Leonore Gewssler, ministrul pentru protecţia climei: „Mai multe drumuri înseamnă mai multe maşini, mai mult trafic."
8913 afișări
Imaginea articolului Finalul autostrăzilor? Austria renunţa la mai multe proiecte invocând schimbările climatice: "Nu vreau să las copiilor un viitor plin de ciment"

Finalul autostrăzilor? Austria renunţa mai multe proiecte invocând schimbările climatice: "Nu vrea să lase copiilor un viitor plin de ciment"

Austria vrea să renunţe la proiectele de extindere a reţelei de autostrăzi. Ministrul pentru protecţia climei, Leonore Gewessler a lansat la începutul acestui an o revizuire a tuturor noilor planuri de construcţie de drumuri. Printre proiectele oprite se numără un tunel de autostrada de 8 kilometri din zona unui parc naţional din Viena.

„Lupta împotriva crizei climatice este datoria noastră istorică. Mai multe drumuri înseamnă mai multe maşini, mai mult trafic", a declarat Gewessler într-o conferinţă de presă, adăugând că nu vrea să lase copiilor un viitor "plin de ciment, plin de distrugere".

Ministrul vrea să găsească alternative sustenabile pentru proiectele anulate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici