Finalul erei Merkel. Astăzi, noua coaliţie din Germania va anunţa oficial acordul pentru formarea guvernului

  • Liderii celor trei partide germane îşi vor prezenta miercuri acordul pentru formarea unui guvern de coaliţie.
  • Este de aşteptat ca noua coliţie să anunţe şi data la care va fi votat în parlamentul german noul cancelar, social-democratul Olaf Scholz.
  • Momentul va marca sfârşitul celor mai bine de 16 ani în care Angela Merkel a ocupat cea mai importantă funcţie din Germania.
800 afișări
Imaginea articolului Finalul erei Merkel. Astăzi, noua coaliţie din Germania va anunţa oficial acordul pentru formarea guvernului

Finalul unei erei Merkel. Astăzi, noua coaliţie din Germania va anunţa oficial acordul pentru formarea guvernului

Conferinţa de presă este programată la 16:00, ora României, va veni la finalul unei ultime runde de discuţii între social-democraţii de centru-stânga (SPD), Verzi şi libertarii Democraţi (FDP).

Acordul dintre cele trei partide va instala primul guvern de coaliţie federal tripartit în Germania din ultimii 70 de ani şi îi va înlătura de la putere pe creştin democraţii lui Merkel după 16 ani.

Alianţa tripartită - numită coaliţia semafor după culorile partidelor - s-a angajat să modernizeze cea mai mare economie a Europei prin îmbunătăţirea infrastructurii şi accelerarea măsurilor de protecţie a climei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici