Financial Times: Decizia Greciei de a organiza un referendum ameninţă strategia electorală a lui Nicolas Sarkozy

Decizia Greciei de a organiza un referendum privind planul de salvare european reprezintă o lovitură pentru preşedintele francez Nicolas Sarkozy, care nu a marcat doar pregătirile pentru summitul G20 de la Cannes, dar ameninţă să-i afecteze şi strategia electorală, comentează Financial Times.

505 afișări
Imaginea articolului Financial Times: Decizia Greciei de a organiza un referendum ameninţă strategia electorală a lui Nicolas Sarkozy

Nicolas Sarkozy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sarkozy a depus eforturi intense pentru a obţine acest acord de salvare a Greciei, înaintea summitului G20 de la Cannes, care începe joi.

Ideea era ca liderii celor mai puternice economii din lume să consolideze planul zonei euro şi să-i permită lui Sarkozy, gazda summitului, să prezinte un răspuns unit la criza datoriilor şi un mesaj pozitiv de sprijin pentru economia globală.

Aceasta ar fi trebuit să constituie o platformă de la care preşedintele Franţei să-şi lanseze campania pentru alegerile prezidenţiale din aprilie. Dacă incertitudinea persistă până la un eventual referendum grec în ianuarie, previziunile s-ar putea înăspri, putând afecta grav planurile campaniei lui Sarkozy, comentează Financial Times, în ediţia electronică.

Preşedintele francez urmează să-şi anunţe oficial candidatura în ianuarie sau februarie şi spera să fi depăşit punctul culminant al crizei zonei euro până atunci. El este deja devansat în sondaje de candidatul socialist Francois Hollande şi va fi criticat aspru dacă nu va înregistra un succes în curând, conchide publicaţia economică britanică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici