Financial Times: Emil Boc un "artist al evadărilor", după ce a supravieţuit unei noi moţiuni de cenzură

Premierul român, Emil Boc, a mai supravieţuit, miercuri, unei noi moţiuni de cenzură, devenind unul dintre marii "artişti ai evadărilor" din Europa Centrală, se arată într-un comentariu publicat joi pe blogul cotidianului britanic Financial Times.

25 afișări
Imaginea articolului Financial Times: Emil Boc un "artist al evadărilor", după ce a supravieţuit unei noi moţiuni de cenzură

Financial Times: Emil Boc un "artist al evadărilor", după ce a supravieţuit unei noi moţiuni de cenzură (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Emil Boc s-a dovedit a fi unul dintre cei mai mari "artişti ai evadărilor" din Europa Centrală, după ce a supravieţuit miercuri seara celei de-a cincea moţiuni de cenzură în decurs de un an, comentează Financial Times.

În realitate, adaugă cotidianul britanic, moţiunea era puţin probabil să treacă. Chiar şi protestul sindicatelor faţă de modificările la Codul Muncii a strâns în faţa Parlamentului doar 8.000 de persoane, în loc de 50.000 cum se aşteptau organizatorii.

Analiştii sugerează că votul din această săptămână arată că actuala coaliţie de guvernământ ar putea rezista până la alegerile parlamentare de anul viitor, furnizând o stabilitate politică importantă. Dar economia României ar putea cu greu să scape de recesiunea în care a plonjat din cauza crizei financiare globale, comentează Financial Times.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici