Financial Times: ,,Ucraina ar putea obţine victoria împotriva Rusiei în 2024 sau în 2025"

  • Ucraina nu poate câştiga împotriva Rusiei acum, dar victoria până în 2025 este posibilă, susţine o analiză de pe Financial Times.
  • Este necesar ca membrii NATO şi ceilalţi aliaţi ai Ucrainei să-şi intensifice producţia de arme pentru a oferi Kievului mijloacele necesare de a învinge Moscova odată pentru totdeauna
  • Din 2024, Ucraina va avea tancuri Abrams şi avioane F-16 de fabricaţie americană, artilerie occidentală şi rachete cu rază lungă de acţiune de fabricaţie proprie cu care ar putea alunga flota rusească din Marea Neagră, trupele de ocupaţie din Donbas şi Crimeea, şi să respingă bombardamentele aeriene ale Rusiei.
10599 afișări
Imaginea articolului Financial Times: ,,Ucraina ar putea obţine victoria împotriva Rusiei în 2024 sau în 2025"

Sursa Foto - Richard Bumgardner, U.S. Army

Autorul unui articol publicat pe Financial Times, un fost general în armata Marii Britanii şi fost comandant, a scris că Ucraina nu poate învinge Rusia în 2023.

Actuala contraofensivă nu poate alunga toate trupele ruseşti din afara Ucrainei, nici din Crimeea. 

Dar victoria va fi posibilă în 2024 sau în 2025, crede Richard Barrons. 

La finalul verii anului 2023, ucrainenii au reuşit să recupereze Robotyne din sud după lupte crâncene ce au durat săptămâni întregi, şi asta după ce trupele ucrainene au traversat cu precauţie câmpurile minate.

Ucrainenii au avansat 88 de km, traversând trei linii de apărare rusească pentru a ajunge la mare, cu scopul de a tăia podul de uscat către Crimeea.

Între timp, alte trupe ucrainene avansează 5 km la nord şi sud de Bakhmut, mai având încă 96 km până la graniţa rusească.  

Pentru ca ucrainenii să aibă cât mai curând succes, trebuie ca SUA şi aliaţii europeni să intensifice producţia de muniţie pentru artileria ucraineană. 

Abia la jumătatea anului 2024, Ucraina va deţine o forţă aeriană semnificativă ce va fi alcătuit din câteva zeci de avioane F-16, astfel va obţine pentru apărarea antiaeriană. 

Ucraina va primi şi primul lot de tancuri Abrams de fabricaţie americană la mijlocul acestei luni, ceea ce ar spori şansele unei contraofensive de succes în primăvara următoare. 

Iar cu noile rachete de fabricaţie ucraineană cu rază lungă şi cu artileria occidentală din dotare, Ucraina ar putea alunga sau nimici flota rusească din Marea Neagră.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici