Finanţare-record, 113 milioane de dolari, pentru un parc din New York. Cum arată proiectul - FOTO

Omul de afaceri Barry Diller şi soţia sa, designer-ul Diane von Furstenberg, vor finanţa construcţia unui parc pe cheile râului Hudson din New York. Costul total al proiectului va fi de 130 de milioane de dolari.

918 afișări
Imaginea articolului Finanţare-record, 113 milioane de dolari, pentru un parc din New York. Cum arată proiectul - FOTO

Finanţare-record, 113 milioane de dolari, pentru un parc din New York. Cum arată proiectul (Imagine: Business Insider)

Donaţia pe care o vor face Barry Diller şi Diane von Furstenberg este de 113 milioane dolari, cea mai mare donaţie pentru un parc din istoria oraşului New York, informează businessinsider.com.

Oraşul New York va oferi şi el 17 milioane de dolari pentru proiect, în timp ce Statul New York va oferi 18 milioane de dolari pentru o construcţie ce va duce pe dig.

Parcul va fi construit pe o platformă de 186 de metri deasupra râului Hudson, susţinută de 300 de coloane din beton în formă de ciuperci, potrivit The New York Times.

Proiectul va avea grădini luxuriante şi un amfiteatru de 700 de locuri, care va găzdui evenimente de artă şi spectacole.

"New York mi-a amintit întotdeauna de Veneţia, aşa că sunt fericită că a venit timpul să îi onorăm aşa cum trebuie canalele", a declarat Von Furstenberg.

Construcţia va începe în 2016, parcul urmând să fie deschis publicului la sfârşitul lui 2019.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici