Finlanda anunţă că VA BLOCA aderarea României şi Bulgariei la Schengen: "Cele două ţări sunt prea corupte şi nu trăiesc conform principiilor statului de drept"

Finlanda susţine că va bloca aderarea României şi Bulgariei la Schengen, înaintea reuniunii miniştrilor europeni de Interne pe această temă, joi, relatează postul public de televiziune YLE, în pagina electronică.

2656 afișări
Imaginea articolului Finlanda anunţă că VA BLOCA aderarea României şi Bulgariei la Schengen: "Cele două ţări sunt prea corupte şi nu trăiesc conform principiilor statului de drept"

Finlanda anunţă că va bloca aderarea României şi Bulgariei la Schengen (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Atât Guvernul, cât şi Parlamentul au declarat că cele două ţări sunt prea corupte şi nu trăiesc conform principiilor statului de drept, o precondiţie pentru aderarea la spaţiul Schengen.

Obiecţia Finlandei este susţinută de Germania.

Ministrul finlandez de Interne Päivi Räsänen a respins afirmaţiile potrivit cărora poziţia Helsinki este legată de problema romilor est-europeni care vin să cerşească în oraşele finlandeze.

Räsänen a declarat că România şi Bulgaria au fost primite prea uşor în UE.

Finlanda a afirmat anterior că este îngrijorată de faptul că cele două ţări nu vor putea securiza în mod corespunzător frontierele externe ale UE din cauza corupţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici