Finlanda doreşte să reia controalele de la graniţă pentru summitul dintre Donald Trump şi Vladimir Putin

Finlanda ia în considerare reluarea controalelor la graniţă pentru persoanele din statele din Spaţiul Schengen, pentru patru zile, în timpul summitului dintre preşedintele american Donald Trump şi omologul său rus, Vladimir Putin, care va avea loc în data de 16 iulie, relatează Reuters.

644 afișări
Imaginea articolului Finlanda doreşte să reia controalele de la graniţă pentru summitul dintre Donald Trump şi Vladimir Putin

Finlanda doreşte să reia controalele de la graniţă pentru summitul dintre Donald Trump şi Vladimir Putin

„Pentru a îmbunătăţi securitatea, considerăm că reluarea controalelor de la graniţe este un lucru justificat”, a declarat Kimmo Elomaa, oficial din Ministerul de Interne.

Acesta a adăugat că scopul este împiedicarea accesului persoanelor care ar putea deranja ordinea publică şi securitatea în timpul summitului.

Guvernul va lua decizia finală în cadrul unei întâlniri de vineri. Summitul va avea loc luni, 16 iulie, la Helsinki.

Mai multe proteste au fost planificate în perioada vizitei celor doi preşedinţi în Helsinki. Cel mai mare protest va avea loc duminică şi va promova pacea, problemele de mediu, drepturile omului şi democraţia.

Cele 26 de ţări europene din Spaţiul Schengen au un acord prin care toţi cetăţenii pot circula liber, fără controale la graniţă.

Finlanda a reluat controalele la graniţă în 2008, pe perioada întâlnirii miniştrilor de externe ai Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare din Europa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici