Finlanda nu va găzdui arme nucleare, spune premierul Sanna Marin

Alianţa NATO nu şi-a exprimat niciun interes pentru amplasarea de arme nucleare sau baze permanente în Finlanda, a declarat prim-ministrul finlandez Sanna Marin unui ziar italian, într-un interviu publicat joi în timp ce vizita Roma.

583 afișări
Imaginea articolului Finlanda nu va găzdui arme nucleare, spune premierul Sanna Marin

Sursa Foto - Hepta

Alianţa NATO nu şi-a exprimat niciun interes pentru amplasarea de arme nucleare sau baze permanente în Finlanda, a declarat prim-ministrul finlandez Sanna Marin unui ziar italian, într-un interviu publicat joi în timp ce vizita Roma.

Nu există nici măcar interes (în cadrul NATO) pentru a amplasa arme nucleare sau baze în Finlanda”, a declarat Marin pentru cotidianul Corriere della Sera, a spus biroul său.

Finlanda şi Suedia au solicitat oficial să se alăture alianţei NATO miercuri, o decizie stimulată de invazia Ucrainei de către Rusia, dar se confruntă cu obiecţii din partea Turciei la un proces de aderare care iniţial era de aşteptat să fie relativ rapid, transmite Reuters

Marin, aflată într-o vizită la Roma pentru a se întâlni cu omologul său italian Mario Draghi, crede că problema poate fi rezolvată prin dialog.

„Cred că în această etapă este important să rămânem calmul, să avem discuţii cu Turcia şi toate celelalte ţări membre, răspunzând la întrebările care pot exista şi corectând  neînţelegerile”, a spus Marin pentru ziar.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici