Finlanda vrea să scape de proprietarii ruşi ai Helsinki Arena, cea mai mare arenă din capitala ţării

Autorităţile din Finlanda caută modalităţi de schimbare a proprietarilor ruşi ai Helsinki Arena, cea mai mare arenă acoperită din capitala finlandeză. Arena a fost închisă anul trecut din cauza sancţiunilor împotriva proprietarilor ruşi, potrivit Reuters.

739 afișări
Imaginea articolului Finlanda vrea să scape de proprietarii ruşi ai Helsinki Arena, cea mai mare arenă din capitala ţării

Finlanda vrea să scape de proprietarii ruşi ai Helsinki Arena, cea mai mare arenă din capitala ţării

Autorităţile din Helsinki estimează că hotelurile, restaurantele şi alte afaceri din zonă au pierderi anuale de până la 400 de milioane de euro în timp ce arena stă inactivă.

Arena multifuncţională care are aproximativ 13.000 de locuri este folosită pentru meciurile de hochei şi evenimentele publice. Ea este deţinută de Gennady Timchenko şi de Roman Rotenberg. Cei doi nu au comentat intenţia finlandezilor.

Totuşi, autorităţile finlandeze anunţă că sunt discuţii pentru cumpărarea arenei. De asemenea, arena ar putea fi expropriată dacă miliardarii ruşi refuză să o vândă.

Finlanda, care s-a alăturat alianţei militare NATO în aprilie ca răspuns la invadarea Ucrainei de către Rusia, este un susţinător ferm al sancţiunilor Uniunii Europene împotriva ruşilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici